Ομιλία στην Τ.Ο. Πειραιώς: Κύπρος 1974 - Δεν Ξεχνώ!


Την Παρασκευή 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ομιλία στα κατάμεστα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς, από τον Συναγωνιστή και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Παναγιώτη Καρυτιανό με θέμα: “Κύπρος 1974 - Δεν Ξεχνώ!”



O συναγωνιστής, στην αρχή της ομιλίας του, έδωσε στους παρευρισκόμενους μια εικόνα των εξελίξεων που διαδραματίστηκαν στην Κύπρο μερικά χρόνια πριν την εισβολή, αναφερόμενος κυρίως στην Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κύπρου και την δράση του Μακάριου στην μεγαλόνησο. 

Κατά το κύριο μέρος της ομιλίας του ο συναγωνιστής έκανε μια λεπτομερή αφήγηση των στρατιωτικών και πολιτικών γεγονότων που εξελίχθηκαν τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Η ομιλία του συναγωνιστή ήταν εμπλουτισμένη από τις αφηγήσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών της εποχής εκείνης.

Ο συναγωνιστής, στο κλείσιμο της ομιλίας του αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνει η Χρυσή Αυγή μέσα στο κοινοβούλιο ώστε να ανοίξει επιτέλους ο φάκελος της Κύπρου και να αποκατασταθεί η αλήθεια. Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πάγια θέση της Χρυσής Αυγής για την επανένωση της μεγαλονήσου με την μητρόπολη Ελλάδα. Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε ένας ενδιαφέρον και εποικοδομητικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους.  
Ως είθισται, η συνάντηση μας έκλεισε με άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλουν τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.