ΙΜΙΑ 2010 : Σκέψεις , συμπεράσματα , αναλύσεις



Η φετινή μεγαλειώδης εκδήλωση των Ιμίων του περασμένου Σαββάτου, χρήζει κάποιων πιο εξειδικευμένων αναλύσεων και πιο ουσιαστικών συμπερασμάτων.


Ο Λαϊκός Σύνδεσμος, η Χρυσή Αυγή κάθε χρόνο με την διεξαγωγή της εκδήλωσης αυτής, αποτιμά το σύνολο της πολιτικής δράσης της για την προηγούμενη χρονιά, ενώ ταυτόχρονα οριοθετί τους στόχους της για την χρονιά που διανοίγεται. Κάποιοι πολύ μυημένοι (με σοβαρές ενδείξεις συμμετοχής και δήθεν πατριωτικών χώρων) της κρατικής μηχανής και του δήθεν αντιεξουσιαστικού χώρου (κατ' εμέ παρακρατικού χώρου), διαβλέποντας τις εξελίξεις, προσπάθησαν με κάθε μέσο να ακυρώσουν την πορεία μας. Μια πορεία που ξεκίνησε ΧΑΡΑΖΟΝΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ στο 6ο μας συνέδριο, η οποία μας οδήγησε στα προεκλογικά ΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ και στο ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ. Το πέρασμα αυτό στα άκρα εκφράστηκε με συμμετοχή 5.000 και πλέον Ελλήνων στην φετινή εκδήλωση μνήμης των Ιμίων. 



Αυτήν την πορεία προσπάθησαν να ακυρώσουν με την δολοφονική, όσο και άνανδρη, επίθεσή τους στην πλατεία Κολοκοτρώνη στις 2/2/2008. Η αντίδρασή μας, πέρα του ότι τους εξέπληξε, τους έδωσε να καταλάβουν (με τον πιο επώδυνο γι' αυτούς τρόπο) την ειδοποιό διαφορά της Χρυσής Αυγής και των Χρυσαυγιτών με όλες τις άλλες οργανώσεις και φορείς του από εδώ ή από εκεί χώρου. Ιδεολογικό υπόβαθρο, πολιτική σκέψη, πίστη στον αγώνα, ζωντανή μνήμη της ιστορίας, τιμή στον συναγωνιστή, αφοσίωση στην ιεραρχία, καθιερώθηκαν οριστικά ως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Χρυσαυγίτη, διαφοροποιώντας τον από όλους τους υπόλοιπους και καθιερώντοντάς τον ως πολύ επικίνδυνο για το σύστημα αντίπαλο, ως έναν Ακούραστο και Ανίκητο Μαχητή, συνεχιστή της Φυλής και της Παράδοσης των Ελλήνων και του Ελληνισμού. Ως τον πραγματικό Έλληνα που δεν νικιέται και δεν λυγίζει ποτέ, πιστός στην παράδοση της Φυλής και του Αίματος.

Στο ξεκίνημα του 2010, μέσα σε μια πολιτική και οικονομική κατάσταση που θυμίζει έντονα τις ταραγμένες εποχές της δεκαετίας του πενήντα και του εξήντα, η Χρυσή Αυγή είναι παρούσα, πιο δυνατή, πιο ασυμβίβαστη, πιο μαχητική και πιο επίκαιρη από ποτε. Έχοντας σπάσει την ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ, έχοντας καταφέρει με τις πολιτικές της θέσιες και τον ΤΙΜΙΟ και ΗΘΙΚΟ αγώνα της να ξυπνησει το αίσθημα της αντίστασης σε πολλούς Έλληνες, οι οποίοι με την στάση τους ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ σε κάθε δράση, με ποικίλες μορφές έκφρασης. Έχοντας διατηρήσει παράλληλα ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ την ικανότητά της να ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ από τις τάξεις της στοιχεία που δεν ταυτίζονται με τον ΑΓΝΟ ιδεολογικό της αγώνα.

Ο δρόμος προς τον ΕΘΝΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ έχει ανοίξει. Οι θέσεις μας εξετάζονται από τον απλό κόσμο προσεκτικά και στις περισσότερες περιπτώσεις υιοθετούνται, αφού μιλάνε για ΕΛΛΑΔΑ και μόνο για ΕΛΛΑΔΑ. Τα συνθήματά μας γίνονται τραγούδι στα χείλη, κουράγιο, δύναμη και αγώνας. Η Χρυσή Αυγή είναι μια μάχη ελπίδας για το αύριο και όχι κάποιο πολιτικό κόμμα επερωτήσεων και στείρου πολιτικού λόγου. Η Χρυσή Αυγή εμπνέει, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η μόνη που μπορεί.

Εμείς οι Χρυσαυγίτες γνωρίζουμε. Εσείς οι απέξω τώρα μαθαίνετε. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Καλοδεχούμενοι. Να είστε σίγουροι ότι η πολιτική μας δράση, ο πολιτικός μας λόγος από δω και πέρα θα σας εκπλήξει ακόμη πιο ευχάριστα. Η χρονιά θα είναι πολύ πιο τεράστια από την περυσινή χρονιά και η επόμενη εκδήλωση των Ιμίων θα μοιάζει με τα ορμητικά νερά του ποταμού όταν αυτά συναντούν την θάλασσα.